Loading...

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Διακοπές στην Ήπειρο

Διακοπές στην Ήπειρο


Ράφτινγκ

ΑΡΑΧΘΟΣ

Για ράφτινγκ
Και από πλευράς δυσκολίας και από φυσική ομορφιά, ο Αραχθος είναι το καλύτερο ποτάμι στην Ελλάδα για να εξασκήσετε το σπορ. Το γεφύρι της Πλάκας, απ' όπου θα ξεκινήσετε, απέχει μιάμιση ώρα από τα Γιάννενα και διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο μοντέρνο ξενοδοχείο ειδικά για τους λάτρεις των σπορ (Το Γεφύρι της Πλάκας, Μονολίθι, τηλ.: 26850-31.220, 6945085762, 6977607924, www.gefiriplakas.gr, το δίκλινο από 60 ευρώ). Για να δείτε τις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή επισκεφθείτε το www.sorites.gr ή καλέστε τον εκπαιδευτή Χρήστο Νικολάου (τηλ.: 6977607924) - Τζ. Κ.


ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Γλυκοπωλείο Η Στέρνα
Καπέσοβο, Κεντρικό Ζαγόρι, τηλ.: 6979983798 www.thoukididis.gr
Ενα μαγαζί που σε ελάχιστο χρόνο έγινε γνωστό σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η φιλοσοφία του; Ο,τι παρήγαγε το χωριό τα παλαιότερα χρόνια, παράγεται και τώρα από την οικογένεια του Θουκυδίδη Παπαγεωργίου, με την ίδια τεχνογνωσία και το ίδιο μεράκι. Στα ξύλινα ράφια γύρω απο την παλιά στέρνα φιλοξενούνται κρασί, τσίπουρο, πετιμέζι, λικέρ από διάφορα φρούτα και γλυκά όπως το «ζμπέκι» (καρύδια βουτηγμένα σε μουσταλευριά) και το «πιτς-πτι» (μια εβραϊκή συνταγή από τα Γιάννενα που φτιάχνει η γυναίκα του, η Αννα). Κι ακόμα, ροφήματα και αρωματικά βότανα από το φαράγγι του Βίκου, άγρια μανιτάρια και γκλίτσες από ακατέργαστο ξύλο που φτιάχνει ο ίδιος. - Τζ. Κ.


ΠΑΠΙΓΚΟΠάπιγκο

Ξενώνας - Εστιατόριο Σπύρου και Κώστα Τσουμάνη
Μεγάλο Πάπιγκο, τηλ.: 26530 - 42.108, www.papigo.com
Το Πάπιγκο δεν προσφέρεται μόνο για τους χιονισμένους μήνες. Ισα ίσα που το καλοκαίρι χαρίζει δροσιά, μοναδική Φύση και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ο ολοκαίνουργιος ξενώνας του Σπύρου και του Κώστα, εκτός από εξαιρετική φιλοξενία, διαθέτει έξι άνετες επιπλωμένες κατοικίες με σύγχρονη αισθητική, καθεμιά με το δικό της καθιστικό με τζάκι, κουζίνα και μπάνιο με jacuzzi. Από τα παράθυρα του δωματίου σας θα απολαμβάνετε τη θέα στα θεόρατα βράχια της Αστράκας. Το δίκλινο κοστίζει από 60 έως 120 ευρώ με πρωινό. Το δε εστιατόριο εδώ και χρόνια προσφέρει ηπειρώτικες πίτες που φτιάχνει η μαμά τους, μοσχαράκι και προβατίνα λεμονάτα από ντόπιο κρέας, σαλάτες από τον κήπο τους και πάνω απ' όλα εγκάρδια φιλοξενία. - Τζ. Κ.


ΠΡΕΒΕΖΑ

Πηγές Αχέροντα - Αξιοθέατα
H ονομασία είναι λίγο παραπλανητική γιατί δεν είναι το σημείο όπου αρχίζει ο ποταμός. Εξω από το χωριό Γλυκύ, πηγάζουν πολλά νερά μέσα στην κοίτη του. Σε αυτό το σημείο ο Aχέροντας είναι βατός και το νερό σκεπάζει λίγο το γόνατό σας. Ο τόπος είναι μια πλατανοσκέπαστη μαγεία. Λίγο πιο πάνω βρίσκονται τα Στενά του Aχέροντα που είναι εντυπωσιακότατα. Eκεί θα βρείτε και τη «Σκάλα της Tζαβέλαινας» και από το μονοπάτι αυτό μπορείτε να επισκεφθείτε το σουλιώτικο χωριό Σαμονίβα. Θα χρειαστείτε όμως 2 ώρες σκληρό περπάτημα! - Ντ. Κ.


* Σημείωση: Οι τιμές διαμονής, ναύλων κτλ. που αναφέρονται στον εκάστοτε προορισμό, είναι αυτές που ίσχυαν κατά την χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

[ionianguide.com, από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]

Διακοπές στην ΉπειροSocialTwist Tell-a-Friend

Δεν υπάρχουν σχόλια: